15 Mayıs 2015 Cuma

15.05.2015

 
  
yeğenimin kuşları.

 
 13.05.2015 tarihinde bu yılki nasibimizi aramak için yine yollara düştük.Manyas'ın bir köyüne dayımın arılarını 300 km uzakta ikinci bahara arıları geliştirmek için götürdük.doğa muhteşem olmakla birlikte fotoğraflamak gece olmasından dolayı mümkün olmadı.bizim arılarda inşallah 9 yıl sonra emekli olunca gezmeye çıkabilir.şimdilik yakın çevrede dolaşıp duruyoruz.



Turgutlar köyü'ne ağaç fidanlarını sulamak için gittik.cumadan sonra vaktimizi köyde geçirdik.doğa kurumaya başlamış.gün dönümüne kadar arıların bal bulmasında biraz sıkıntı olur.buna rüzgarıda eklersek kovanın içindeki balı da tükettikleri zamanlar olur.böyle bazen kurak bazende yağışlardan dolayı bal bulamayan arılar yavruyu keser.arıların gelişimi sekteye uğrar. bölme kovanların analarını kabul edenlerini azar azar şuruplamaya başladım.kovana yardımcı olmak lazım.



Çukurköy'ün dağ inekleri.başı boş olarak dağda dolaşan hayvanlar.her halinden belli ot yemek yaramış.ot yemek onların işi bizde onları yiyip yaşayacağız.


Çukurköy'ün kaya pınar çeşmesinden çekilen fotoğrafları.bol bereketli topraklar.ovada mahsül biter burada yeni toplanmaya başlar.Dumanlı dağının yüksekliği bildiğim kadarıyla 1100 mt gibi buralarda 1000 mt civarında bir yüksekliğe sahiptir diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder